UA-92105902-1
Welkom op de website van de Protestante Gemeente Lonneker. Adres: Dorpsstraat 44 7524 CJ Lonneker scriba@kapeluitliefdelonneker.nl E-mail Scriba: Jorike Kits E-mail:  jorike@jorwi.nl
Welkom Gemeente Diaconie En verder Agenda Nieuws Info Beheer Activiteiten Verenigingen Bijbeltuin Historie

Nieuws

Kapel Uit Liefde
          Video impressie in en uittrede dienst               Bevestigingsdienst 6 januari 2019  
Uitnodiging Contactgroep Eerder heb ik al aangekondigd vier bijeenkomsten te willen beleggen voor jonge mensen. Wij gaan het hebben over geloofsvragen, over nut en betekenis van Bijbelse verhalen.  Wat vertel ik bijv. aan mijn kinderen, als ik er zelf al moeite mee heb ?  Wat kan ik in de ontmoeting met anderen, van die ander leren ? Wat kan ik, met al mijn vragen en twijfels, die ander meegeven? Mijn ervaring is dat het heel verrijkend kan zijn.  De avonden worden gehouden in “De Heerdstéé”. Wij kijken over dorps- en geloofs-grenzen heen, met andere woorden, iedereen die zich aangesproken voelt is welkom. Mocht je geïnteresseerd zijn, laat het mij weten. Je kunt je opgeven via het mailadres: predikant@kapeluitliefdelonneker.nl  Data: 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november Vriendelijke groet aan u allen, ds. GertJan Lambers Heerspink Jaarschema van de kinderdiensten  klik HIER Bloemengroet Een bloemengroet vanuit de Kapel is op 30 juni  gegaan naar dhr. G.J. ten Have, op 7 juli naar mevr. H.G. Venema – Goorhuis, op 14 juli naar mevr. F. Wolterink – Nobbe, op  21 juli naar mevr. M. de   Vries, op 28 juli naar mevr. M. Wachtmeester – Springer, op 4 augustus naar mevr. W.J. Houdel – Otter, op 11 augustus mevr. K. Slotboom – Hopster, op 18 augustus naar dhr. R. Canel, op 25 augustus naar dhr. Z. Wolterink en mevr. L. Veurink – Dieters. Giften We hebben een gift ontvangen van 25 euro van dhr. H. d. R. En een gift van 50 euro,  de opbrengst van de kaartenverkoop, beide bestemd voor de diaconie. Heel hartelijk dank daarvoor Open huis Velen hebben al gezien dat wij ons gebouw achter de kapel wat hebben opgeknapt. Er is geschilderd, nieuwe tafelbladen, nieuwe gordijnen, de hal heeft een nieuw plafond gekregen. Hier hebben wij hulp gekregen van vrijwilligers en een aantal bedrijven. Om iedereen een kans te geven om te kijken hoe het is geworden en ook de sponsoren, vrijwilligers en bedrijven te bedanken houden we op zaterdag 12 oktober een open huis. Iedereen is van harte welkom vanaf 16.00 uur tot 17.30 uur. En weet u dat u ook deze ruimte kunt huren? Hiervoor kunt u contact opnemen met Jos Hammer. (email: j.hammer@ziggo.nl of telefonisch 053 430 25 56 // 06 11 84 82 12. Gemeentedag Gemeentedag hebben we dit jaar op zondag 13 oktober. Na de eredienst in de Heerdstéé zal de voorzitter ons informeren over de tand van zaken van onze gemeente. Na een maaltijd volgt een ontspannen gedeelte. Op dit moment is nog niet bekend wat het wordt, maar laat uit verrassen.  
Beleidsplan en jaarrekeningen De jaarrekeningen 2018 van de PGL en van de diaconie zijn goedgekeurd door de kerkenraad. De kerkenraad heeft het beleidsplan 2019-2024 vastgesteld. Onze prioriteit voor het komende jaar is het bezoeken van de leden tussen de 30 en 60 jaar. We willen graag met hun in contact komen over “hoe kunnen we samen geloven op zondag en door de week”. Ook heeft de kerkenraad ingestemd met het beleidsplan 2019-2024 van de diaconie. De jaarrekeningen en de beleidsplannen van de PGL en diaconie PGL zijn te vinden op onze website: www.kapeluitliefdelonneker.nl.  
Nieuw seizoen De meesten mensen zijn teruggekeerd van vakantie. De dagen korten en de herfst kondigt zich aan. Wij pakken de draad weer op, ook als het om kerkelijke ontmoetingen gaat. Met een groep gemeenteleden hebben wij in het begin van het jaar, om de andere week, gesproken over lastige Bijbelteksten aan de hand van het boek: Struikelblokken, Bijbelstudies over lastige teksten. Ongedwongen spreken wat je gelooft of niet meer gelooft. Het waren bijzondere avonden. Mijn voorstel voor het komende seizoen is het Bijbelboek Ruth. Samen lezen we per avond een hoofdstuk en wij kijken heel kritisch wat staat er nu precies, en waarom staat het er zoals het er staat ? Het boek telt vier hoofdstukken. Suggesties van uw kant zijn ook welkom.  Data: 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november .
Nieuws